October 30, 2010

I nEEd YoU

nak die..
ade sape2 nk kongsi money dengan saye.
MEH LA KONGSI2...wet raye xdapat,,
ape la sgt kongsi wet gn saye..
pleezzzz..
"SHARING is CARING"


EYE LINER ELIANTO (WATER PROOF) 



sangat suke gune eyeliner ni..
kemas je..xla bersepah2..

Tak mahal,,so pe la sangat share2 gn gue..
klu nk share,,btaw je nnti leh bg no Akaun Bank gue..
 

RM22.00 jew...

October 26, 2010

.::Pengajaran::.

SUME KES2 TERJADI SEMASE BERSAME2 HOUSEMATES AK..

Kes 1: Beli Pisang Goreng dkt Taman Perkasa

Ika: "Ni pisang semalam ke?"
(ak gn Bai terpinge2)
mmg ika salah ckp pon..

 tetapi lg pelik apabila...

Makcik yg gh goreng pisang:" klu pisang semalam Belom.".
(aku,ika n bai lagi la terpinge2)
aku: ape yang belom makcik??
hahahahahhahahahahahahahaha

Pengajaran p1:
Jangan menganjing,
kene lak nganjing tersalah lak tu.
ak ni mmg la gelak gile2 rse nk baring2 kt jalan tar 2...
sorry makcik..
:P

Kes ke2: pas balik beli goreng pisang

Ika letak la bungkusan goreng pisang n  kopok lekor beliau 
di tgh2  ruang tamu (atas lantai) n masok bilik..
kemudian...
Bai gn penoh bahagie sambil siol2(ni tipu coz bai xreti pon)
nak g ke arah goreng pisang beliau,,gn megah nye...
TERpijak pisang n kopok lekor Ika...
mase tu???????

Aku: "Ika!! Bai pijak ko nye goreng pisang,,hahahhahahaha"


Pengajaran ke2:
jangan la letak makanan ko kt lantai tu ika oiiii...
mse ni mmg aku gelak terbaring2 di lantai coz xkotor..
kene pandai cari tempat.

Kes ke3: makan kat kedai BASIKAL
bai: "maybe S***i  xmakan kt sini sbb makan ikan JAKEL.."
ika: laa...xtau lak JAKEL jual ikan..
aku: " tingkat bpe die jual ikan bai??"

Pengajaran ke3:
Ingat JAKEL jual kain ea...
kecik ati ikan JAKET,,name die dah ditukar...
hahahhaha..
tyme ni aku xle golek2 n baring2 coz kt kedai beb...
agak2 laaa..huhuhuhu..


Ade sorang lg housemate ak merangkap Roomate ak ni..
xde lak story psl die..
mmmmmm
ape ekkk!!!
xle jadi ni..

October 23, 2010

myMetro | Maut berebut siaran TV

myMetro | Maut berebut siaran TV

.::to adeq2 gua,,jgn rebut2 remote gn aku pasni::.
*ak kn akak..

October 19, 2010

.::SeBuLan tu xLamE::.

ha..sebulan lagi...alaaaa...lamenye..
xde mknenye,,sekejap je nih...
haiyo..xsangke gue ade lg SEBULAN...
sebulan hokey...
sebulan je lg aku nak menatap Segamat ni,,,doa2 aku LULUS tanpe ade paper yg tersangkut...
pe lg,,DOA SKANG...
ngehngehngeh...

SEBULAN g aku kne tgl kn SEGAMAT yg aku tatap from 2006 until now...
lame x???
ni x penting pon...hahahhaa..
ni  yg penting hokey....

bermulanye disini-->

26 oct :  CTU553 aka Hubungan Etnik 9am-11am
30 oct  : FIN661 aka PORTFOLIO 9am- 12pm
2 Nov  : MGT657 aka Strategic management 9 am-12pm
4 Nov  : FIN656 aka Retained earning bak kate IKA..Real Estate 2.30 pm-5.30pm
7 Nov  : FIN658 aka Financial Statement Analysis 9am-12pm
10 Nov  : FIN654 aka Personal Finance 2.30pm-5.30pm

but 10hb bukan la penamatnye...

PERHATIAN to ALL STUDENT BBA FINANCE
after final exam, stat15Nov til dunno (maybe 1 week) ..
u all kene menghadiri aktiviti tok u all belajar wat 
RESEARCH METHODOLOGY..

haiya..betol x aku kate,,SEBULAN LG...
but TQVM to PM NORIZAH coz mahu menolong student2..

pastu cuti SEMINGGU,,masok lak aku ke alam PEKERJAAN (pdehal praktikal je poonn)


huaaaaa.
::SEBULAN TU TAK LAME::



October 17, 2010

.::TaKkaN PisAh::.

sayang aku ingin berbicara kepadamu
tentang apa yang tengah aku rasakan
ada apa, ada apa katakanlah semuanya
ku kan dengarkan duhai cintaku

bila nanti orang tuamu tak meredhai dengan
apa yang ku rasakan padamu
semua orang tua ingin yang terbaik untuk anaknya
begitu pun orang tuaku
kau takkan tinggalkanku
takkan pernah, sayangku
janjimu janjiku untukmu

takkan ada yang pisahkan kita
sekali pun kau telah tiada
akan ku pastikan
ku kan memeluk menciummu di surga
jangan kau pergi tinggalkan aku
bawa aku ke mana kau mau
janji ku padamu
jiwa dan ragaku mati pun ku mau

i Miss HiM

October 05, 2010

mOOd Raye bersame cLaSsmateS

bermula Dengan itam putih kehidupan..
dibalik kegelapan sang arjuna,,,tentu ade sang dare mencari......
saje dtg SENGAL...xle blah...


to dia kecerahan yg wujud...
hehehehehe..
ni la sebahagian Classmate saye..

actuaLLy,,,suke SANGAT gambar ni...
makcik kat belakang 2 riuh au..
nak sgt gang2 baju melayu ni nasyid,,laz2...
HARAPAN JE LAAAA

ni la die barisan NasYID yg Makcik tu Nak dengar...
TETAPI...bukan itu yg aku nk fokuskn..
cbe tgk kt mamat baju purple tu..
MUKA DIE!!

Luar umah FARAHIN pon jd...
ni ade yg xde,,xjoin kami bergambar...

LAST but NOT least..

ni la DIE...
TUAN nye BLOG yg BAik plus BarU nk BELAjaR..
TOLONG AJAR WA...



*disini saye nk war2 kan bahawe saye adelah peminat CAMERA yg sejati..
klu amik gambar,,saye TRY tok ke DEPAN...
hahahahhaa..

.::saye merindui si Mat KH::.

Loading...

nRelate - Posts Only

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

walk TogetheR

Daisypath Anniversary tickers

SoCCer

click me 2x

.