March 30, 2011

BuDak ni ComeL


1 day...
have one of FB member  post Video one cutie girl make Quiz to her parents...
n then... i view that video n she so cute n sgt lah petah...

moh la tgk 1 video die...
but dunt forget to pause the song above...
hihihihi



so CUTEE....
after that,, i subscribe her u tube...
ekceli.. all 170 video not upload by her...
but her parents has uploaded all video since she at 1 month until now...
parents die nak abadikan tentang Nina ni kat u Tube..
t dah besar Nina ni leh la tgk sendiri...
cm2 laaa.....

sgt byk video die...
skang dah 170 video...

lupe2 nk btaw...
die ni merupekan anak KACUKAN org puteh + Jepun = TEPON...
hahahhaha....

dats y, die comel...
mate bulat,, kulit cm pan asian...pipi merah2...
comel...
kat bwh ni... ade lg 1 video die yg comel...
n if u alls want to see her video u can subscribe channel parents NINA at





so... u alls...enjoy la ea...

.:: bile tangan ingin mengEDIT ::.


hello2...
NASI lemak ke KoPi O'...
hihihiihihi

bukan xnk hupdate..
sgt la NAK...
tetapi...

adekah saye xde keje...
salah2...saye sgt la ade keje iaitu..
meneruskan perjuangan saye dlam dunie perTHESISan...
tgl 2 chapter but...tu laaa...
hihihihihi

last week...mood mengedit gambar muncul...
maybe sebab br pas amik gambor gn sedare mare..n kengkawan...

dengan menggunekan khidmat  
Mr. PICNIK.COM
saye berjaye mengedit 2 3 koleksi gambar yg saye ade...
moh la tgk n dunt porget tu komen ma keje mengedit...
hehehehehehe..

belog header...OK x???


kalau ni wt blog header..OK x???



DI DAHULUI DENGAN GAMBAR2 OWNER BELOG


Kemudian...

Adeq gua
bab2 muah2 ni..bg kat die
bersama beliau
agak2 nk tengok ni..terbalik kan lappy korang..kalau gne PC..mmmm
korek ape ko ni Wana
saye penah citer pasal beliau

Haziq : Ibu jd baby sittterrr HAziq skang nii

Muke org DEMAM nk tumbuh gigi
barisan2 kawan2 saye... yg saye cite selalu tu.. INGAT X??
ala...cerite2 kelakar kitorg kat SINI...

kat YAyasan SelanGor..praktikal..



tu la 2 3 gambor yg saye maksod kan di atas td...
2 3 ke???
hihihihi


psss: bile agaknye REZKI mencurah2..
nak sgt DSLR....
huhuhuhuhu

March 28, 2011

Gegar Blogger BAru

Ben Ashaari 

halohaa...tibe2 rse nk join segmen2 bagai ni..
1st tyme hokeh...
saje2...ekceli xde idea nk update rini..
so bile tgk segmen ni rse nk join la ea...huuhuhu

kenapa korang pilih gambar tu?

amik kat entri ni
sebab itu menunjukkan prove Ben Ashaari dalam kedua2 dunie die..
paham x??means that,, beliau berjaya dlm dunie Fitness n 
also his Blog's. beside that, he share his experiences..
so secare xlangsung saye leh la gne belog beliau sebagai benchmark tok saye 

DIET...(hahahah,cam xcaye)

Chaiyok2 Ezat!!!


mengapa anda jadi blogger?

sebab saye suke mencarot..
eh,, jgn pk idak2...maksodnye..
suke bercerite la..
berkongsi perasaan saye..
xpela..klu xde nk bace asalkan saye dpt luahkan
pe saye rse..heppy ke,,sedey ke,, geram ke...
kadang2 from this belog la org len tau 

sape Ezat Ruslan sebenarnye...
so if u wanna to know who really Ezat Ruslan..
mohla kenal2 saye kat belog ni ea...

Blog yang menjadi pilihan harian anda?

hari2 saye mesti tgk belog kawan2 saye..

mengape??(ekceli Ben Ashaari xtnye pon,, hahahah)

sebab saye dah jauh gn mereka..
so from belog saye tau cite harian mereka...


tapi saye suke gak tgk belog mereka ni..
aizul marcello & Annas Easkey : coz gambar2 yg dicapture oleh beliau 
HAnis Zalikha : sebab kebernasan beliau bile berbelog
Nizam Sani : kelakar & simple

DONE

March 24, 2011

PANAS n HOT not DA SAME thing??




bace belog dgn milo secawan...
bace belog gosip panas..
bukak ym chat kawan2..
dpt crite bikin gua PANASSSS ...


ye..pantun yg nmpk biase tu tdk la menunjukkn betapa PANAS nye ati saye dengan 
manusie yg dianugerahkan macam2 kepade beliau n 
tidak sekelumit pon memberi perhargaan kepada orang len yg sentiase
mahu MENOLONG beliau (die xlayak diberi kata penama beliau) die yg budget

HOT
HOT
HOT
HOT
HOT

plisss u allss (gaye CAT dlm muvie cuti2 cinta)

die hanye la wanita yg diberi sedikit anugerah TUHAN...
konon nye CANTIK...
but her HEART busuk sebusuk kambing hitam mati tergolek kene langgar gn lori hantu yg nk cepat antar pasir yg melimpah kat belakang tuuu...

MEMANG HITAM LA WEI...HAHAHA
faham x skang???
sangat2 lah busuk...

n saye x layak kate die hine...
n supposely 
pasal die pon x layak di letakkan die belog ini...
sbb die konon nye HOT gile vavy...

KAMI..ye kami bukan aku...
aku bersama2 kawan2 aku diam kan psl die sbb xnk...
TAKNAK JATUHKAN AIR MUKE DIE tu...
mmm...TOLONG ea MOKCIk...jgn la la ingt kami BODOH...

sebab kami bukan camtu ok...
kami ade LIFE kami yg xnk masok campor idop org len...

meh aku story sikit...

ak masok degree...

part 3:
aku g kelas, n blk kelas..karok cm biase.. pe tah lg nk membenci org..
no ..no... xde sape aku nk benci dulu...
aku g kelas cm biase sebagai PELAJAR...
hidop aku hnye la...
bersama DODOL tersayang,, ma lovely BAIZURA..my bucuk IKA..my dear AZA..
hanye mereka..xde orang len..

part 4:
bermule segala nye...bermula laaa aku membenci seseorang...bukan2...bukan seseorang..
BERORANG2 yg serupe beruang sudahhh...
tapi tu laaa....kami diam je...tgk2,,  n xckp lah gn die sgt..
juz ANNOYING la kottt...

part 5:
die wat hal ok....

BCOZ of MULUT die yg xabis2 nk tuduh KAWAN aku 
tu ini...
so aku ni pon lg la xsuke die...
TAK SUKE....PHM X????
HELLO...ko kan HOT..pehal ko risau sgt gn kawan aku tu...
ko kan CANTIK gile VAvy....nape ko nk ckp pasal tu ini????
TAPI....
die sngt la DEVIL coz nk mengkaverkan die nye kesalahan...
die setat cr kawan len..n die setat kutok kawan saye ea...
BODOH ke Xbodoh...
sbnrnye..diie takut kitorg cite pasal die...

WEI POMPUAN....
we not like u ok...
u always look konon2 ANGLE but Da real u is DEVIL....
 
VERSI POMPUAN
aku xtau la ko canangkan 1 uitm ke x...
tapi ak mmg la rse tbe2 sume classmate tgk kitorang cam kitorang ni..

BANDUAN br kuar dr PENJARA...
(tp aku xtau la,,ke tu perasaan kami)
tu ak xberani nk tuduh ko..coz ak xdgr dr mulot dorang..
sebab ak ni xreti nak BLAME2 org cm ko..
uppssss...
hahahhaha
dah la tu...PART 5 mmg byk cite psl die...
so..t pnjg sgt lak kang nk cte...
berchapter2 pulok...


PART 6:
die wat lg k...
tp cukoplah...
ak tau t ade lak yg PM ak n mintak ak CER CITE...
 
sekang korang phm x...
kadang2...HOT n PANAS mmg lah xsame...
hahahhahaha
 
 
(tp ni pesanan..to all kwn2 yg knl aku...
klu korg dgr cite pasal aku,, tolong tnye aku blk...
klu ea cerite tu,,aku akan ea kan...
klu cite tu slh,,mybe korg dah sebar or 
dengar FITNAH so bek korg cr kepastian kat aku)
 
KITE BAKO..KITE BAKOO

cer CITE

NI moto baru UCOP tok cite Husin,Mon, & jin pki Toncit

gambor2 dipinjam dr

&





March 21, 2011

gelak BOLEH tegangkan MUKE 2



hahahaha..
heppy bukan!!


selepas wat entry yg kelakar2 drpd HASIL tgn Prosuder afdlin shauki


saye ingin berkongsi cerite Kelakar hasil EZAT,IKA,BAI,MIRA,FARA aka DODOL
bile dok cite2 pasal gelak2 kat entry ni...
gelakbolehtegangkanmuke

tbe2 kuar lak pasal mende2 kelakar kat umah sewe...

1st: PASAL PISANG

aku membukak topik:
ika, ko ingt x kes bai terpijak PiSANG ko...hahahhaa
ika: aah,, beriye ak balik berlari2 nak mkn Goreng pisang panas2 then bile kuar Bilik nk mkn Bai bole lak mempenyek kan pisang ak..
(korg jgn pk penyek betol.. bai.. xpasan pisang tu coz ika letak kat tgh2 Hall umah)

Ika menyambung lg: dah la b4 tu Mira leh wat lawak pki suar tu 
(suar TIDO ok,, die g beli goreng pisang pade PUKUL 4-5)

aku: ha..yelaaa... siap bawak Handbag die..
(korang faham x skang,, Mira ni leh pki baju + cardigan bersame Suar Tido n membawa bag die ketiak die)


aku penah cite psl mende ni kat BELOG ni..kat sini

JADAH NYE AKU X GELAK2 KAT OPIS MASE CHAT GN IKA

2nd: PRESENTATION

ika: ak xle lupe bile dodol present "TODAY, MY NAME IS NURUL FARAHANAA"..
agak2 esok name die ape???

terbahak2 aku gelak2...yela TU...ESOK LUSE?//

tibe2 aku: ika2...ko ade salah present kat Kelas dulu yg smpai aku 
terduduk2 tyme PRESENT tu..
pe ayat nye??

ika: mmmm,, Technical analysis..


aku:ye betol2...hahahahha..gelak besar

cite nye cmni...pade 1 ari,, ari tu kami ade presentation yg terlalu byk..
ari tu klu xsilap kitorg ade 2 ke 3 presentation...
kol 8am tu kitorg Volunteer nk present International Financial Management
 coz nk cepat coz kol 10am ade Major presentation tok Investment analysis...

nak dijadikan cite...Powerpoint kitorg problem la sikit n Ika ni jd presenter yg pertama...
so kami bg la Mandat tok die say sorry kat Audience (padehal Classmate je)hahaha

bai bisik kat ika: ckp lah masalah teknikal
TAPI...

ika ckp:  Sorry,, we have Technical AnALysis...

1 kelas GElak2 n Ika leh wt Bodoh je..rupe2 nye die xpasan yg die slh ckp...

byg kan ak gelak smpai DUDUK2,,,aza bersandar kat DinDing...Miss HAida dah senyum2..SURTI gn LAFA xle bla sebab gelak DORANG yg plg BESAR kat klas mase tu...


see...kan aku dah cakap...
korang x ke rse sebab2 ni 


aku,
bai,
ika,
dodol,
mira.


Still comel..
pujian kali kedua...
korg pasan x dlm belog ni xde gambar Mira..t saye Tunjuk laa...
ha..if korang nak tgk MiRa gak..
g cr wanita berkebaya HIJAU kat belah tepi kanan sekali di page Annas Easkey k...
mira penah BErphotoshoot bersame beliau..



pssst: byk kenangan bersama MEREKA...klu nk bukak Buku psl cerita kitorang..ea memang kalah la NOVEL2 terkenal seperti ZArA AMANI..eh2..tetibe plak...jgn marahh haaa


gelak BOLEH tegangkan MUKE


Percaye Atau tidak...
GELAK boleh menegangkan muke...
plus leh menCOMELkan muke..
xde lah nampak tua...
kaannnn...
korang percaye x????
lantak la klu xcaye sebab saye percaye...
nanti saye Tunjuk kan BUKTI...
wiiii...

tadi dok ngeCHAT gn Member aka HOUSEmate aka CLASSmate thn lepas...means that EX la sume tu kan
hihihihihihihi...
mule2 CHAT psal keADOREan kami kat 
MAT JIJAN...kenal x???
hehehhe.. Zizan Raja Lawak laaa...

Pinjam Gambor dr Belog len..TQ

dari cite tentang beliau...
bertukar ke cerita pasal EX Hm n Cm ni mase kat umah sewe..


die tgk 1 cite ni n gelak gile2 tahap DAMn...
1 umah dengar laaa...sampai dapor sore die...
(dapor gn HALL sebelah2 je, beze setapak kaki berok, bukan sekangkang)


pk2 nye pk..ye..cite SPONTAN versi raye...


tapi yg kelakar tu xde lak...KUala Lumpur2..


lagi 1 yg leh wat kitorang gelak Guling2 kat umah..
haaa....gaye ni pon jd IKUTAN kitorg..
Mat Khair yg ajar tgk CITER ni..
TqVM K


tegangkan muke korang bile tgk 2 Cite yg berbeze ni tp HASIL tgn ProDUSER yg sama..


Big HUG thax to HIM....


Credit to AFDLIN SHAUKI...


lupe2..koprg caye x GELAK leh tegangkan muke???
xcaye???
cer Tengok!!


KAKAK BAI..muke tua ke??

Ika...Tua ke muke die bile disamping 2 org MAMAT ni???

DODOL aka Fara..

haaaa..tak kannn..


tak la nmpak cm usie kami sebenar kan...
umur kami ssshhhhh...hihihihi....


ni la hasil2 asik GELAK je kat uMAH sewe...
ni br sikit..tgk sambungan nnti ea...


yg penting COMEL n rupe mestilah CUTE..


jgn
TUA SEBELOM USIE OK...


pssst: TUA atau MUDA bkn nye masalah but,,,selalu lah wat PErangai ikut mase n Keperluan yg penting...jgn nak KANAK2 sgt ok...







March 18, 2011

Bye-bye



SeLamat Tinggal

cam Biase,, if nk tengok video ni..
Pliszz PAUSE lagu di atas,,
SEkian TQVM..

March 15, 2011

PaksAan + HaSutAN



Hello2..
TOPIK HARI NI..
Ape jd bile ade..

PAKSAAN + HASUTAN dalam KehIdupan

Korang rase ade lg tak kehidupan yg diPAKSA??
Paham x??
X eaa
Eg: 

1. Ibu BApa paksa anak beliau belajar..tp anak beliau xnk..TAK MINAT katenye..

2. cmne pulak Ibu Bapa Pakse anak Keje… padehal anak Nk study..
 
3. KAHWEN…KAHWEN pakse lak cmne..ayah kate…  anak dah besar,, Bek kawen,, klu belajar pon akhirnye KE DAPOR gak…

4. kahwen yg ditentukan oleh MAK AYAH… and anak Xsuke maybe ade pilihan len or tau dah perangai laki pilihan mak bapa tu cmne… ataupon Ibu bapa yg mementingkan DARJAT… cm cite P.RAMLEE… Mak dara yg nk kan
LAWYER,, MAJISTRET,, DOKTOR..


                                                   
Tu antaranye laaa

Macam Ne lak Kehidupan yg diHASUT??
mmm
ok2cm ngok je kan
eg:
1. anak nk Study, tapi JIRAN tetangge or Sedara Mare g HAsut IBU bapa anak ni,, kate ANak ni xya study..
Kate nye, anak ni BoD** lah..
Maybe dorg kate lg anak ni bek kawen laaa…dapat bg wet kat mak bapak..
dLL…

2. anak nak kawen gn LAKI/POMPUAN kesayangan mereka tapi sedare mare ke jiran tetangge BERBULU je mate agaknye nk tgk anak ni kawen then HASUT mak ayah anak ni n cite2 BURUK tentang PASAngAN pilihan si anak dengan berunsurkan
FITNAH semata-mata
N sebagai nye laaa.. yg mmg berunsurkan HASUTAN yg Maybe menjadi FITNAH

kan ade cite MAMI JARUM tu..cm2 la rupenye..


Zaman agak mODEN nitp patot ke ade KEHIDUPAN Seperti DI ATAS???

Ye..saye ingat dah xde
Tapi selepas terjadi kat batang IDONG..

Eheheh.. BUKAN saye la yg kene orang len,,
 tapi beliau yg Saye maksodkan ade di sekitar saye je
n saye sgt bersimpati gn BELIAU…

Saye x kate saye x memakse..tetapi saye terpakse untuk memaksa..
Contoh laa. Adek saye yg laki tu..

Si ALif
Mule2 die nk xnk je g TEKNIK SHAH ALAM tu..
N saye sebagai seorang KAKAk yg ingin melihat Adik nye BERJAYE..
Xde laaa. Berjaye ke x len cite, tapi saye xnk la adek saye ni g belajar mende die xminat n maybe die xle skor
N saye rase klu die g TEKNIK tu n belajar bout WELding.. 

Tu kan lebey bgs
Korang ade x adek laki yg lebey berminat wat mnde2 teknikal dr teori
Begitu juge adek sayeso terpakse lah saya menghasut ayah saye tok memakse die ke TEKNIK 

tapi ayah x wat..
coz ayah xsuke pakse anak2 beliau 
so saye tukar taktik gn mintak angah SLOW TALK gn alip n berJAYE

Yg MAKAN pen tu la die.. XDE MAKANAN ke kat HOSTEL tu
 
N die epy la skang kat TEKNIK tu smpai x Hengat KAKAK die nii

See..tu bezenye paksaan yg saye nk org sedar maybe bukan korang maybe sedare mare korang,, kawan2 korang,, jiran tetangge korang.

Bukan apa if la dipakse nye seseorang niiithen die tension

DIE BUNOH DIRI cmne…??? 
 kan die dah wat 1 DOSE beSAR

Xpon DIE BERDENDAm gn ibu ayah die
 kan die wat DOSE gak

Sape nk Doakan IBU AYAH Klu BUKAn ANAK2 TOL X??

panjang lebar sangat saye menaip..
T merapu meraban....
kang MASALAH lak kan..
hehehehe...


ps: kepade yg berkenaan yg seringkali dipakse,, Kuatkan lah semangat,, klu ur PArents cm2...KAMI kan ade...





Loading...

nRelate - Posts Only

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

walk TogetheR

Daisypath Anniversary tickers

SoCCer

click me 2x

.