November 27, 2010

DUGAAN untuk NUR EZZATI

Ya Allah..
I need info for my practical place 
so i menggatal masok laman web
YAYASAN SELANGOR
why?
becoz saye praktikal di situ..

HOWEVER..!
saye nampak bende len...

HELP,,I HOPE ALL OF THIS  NOT TRUE.. 













oh noo...after kire2..
every month i juz have RM400+ from YAYASAN SELANGOR
waaaa.....sedey gua
why every month???
i want for 1 sem..
aiyaaaa

actually,,saye ni salah sorang peminjam YAYASAN SELANGOR..
b4 ni,,kitorang dapat 1 sem teros.
disember ni,, baru tukar..
ADE HIKMAH NYE KOT...


"Di saat ini Ezat Ruslan berharap agar YAYASAN SELANGOR memberi ALLOWANCE lebey2.as a HIBAH kepada peminjam mereka.hehehehe,,demand pulek, kene fired baru tau"

November 20, 2010

sambil mendengar lagu rapuh by opick..

tibe2 muncul satu rase iaitu

KESYAHDUAN YANG MELAMPAU2...


"di saat ini Ezat Ruslan memang xsuka perasaan sebegini rupa"

BENCI

"kalau tak suke,,jgn sesekali singgah blog ni"

di saat ini saye rase nak menye.....pak

November 19, 2010

:kematangan yang masih belum tibe:

dikala aku keseorangan aku terfikir...
?????
ahhh..sudey,,tak kose nak menggune kan ayat sebegini rupe..
hahahahaha..
actually,,ezat ni ha tibe2 terpikir sesuatu yang tak sure la korang pikir yg same or tak..
penah x,,sambil2 korang belek news paper,,surf internet,,bace2 gosip n sewaktu dengan nye..
korang tgk umur sumone tu sebaye gn korang walhal muke dorang nampak sangat la matured yg melampau2..
penah x korang senasib cam aku ni??

example:
1.memey aka tunang norman hakim -->
bile ak tau die sebaye gn ak..aku xcaye wei...
ini disebab kan muke nye yang nampak matang n aku tak..

2. pelakon wanita citer JALANG -->
kalau xsalah la kan..
die ni pon sebaye ak..
aiya..saye semakin pelik..
aku ni tak matang lagi ke dorang2 ni terlebey matang sangat??

3. Raja Farah yg baru kawen tu-->
ni sorang lagi,,klu xsalah die ni pon sebaya ak..
dah kawen ponn..
aku bile??
xde kene ngene gn title di atas..

4.Nia Ramadhani pelakon indon yang skang popular kat cite Alissa n Cinta Kirana-->
ni lagi la,,lahir tahun 1990 kot..
lg muda dr aku..
aku ke yg xmatang lagi??

5. sape2 lg la yang saye nampak matang kat U, kat tepi2 jalan dan byk lagi..

so,,pas ko bace contoh2 di atas..
korang pikir x cam ape yg aku pikir kan...
bukan pe,,aku gn member2 ak selalu rase kepelikan apabila melihat wanita2 sebaye gn kami yg nmpak kemature an dorang yang kitorang rase xperlu sebegitu rupe..

tapi..
ak penah memperbincangakan hal ini bersama kawan serumah ak..
maybe pade umur 22 ke 23 mmg layak untuk jadi
seperti contoh2 di atas..
make up..pki heels,,pki dress n len2 yg bole nampak matang..
aku??
oh no,,aku g kedai pon pki selipar biase2 je..
maybe tu normal je kan..
aku g Alamanda pki selipar je..heels???
xde mknenye,,PENAT kot...
aku g Mid Valley,xmake up pon coz ak RIMAS...
pakaian aku lak...
g mne2 pon,,aku akan pakai T-shirt, suar, n wedges or sandal,
xde mknenye la ak nak pki dress2 ni coz aku rase RIMAS..

aku tau matang tu bukan dr pakaian..
tapi 1st impression org kat kite..
penah ade yg ingat aku baru pas SPM..
ade yang bez lagi bile orang ingat aku ni x amik SPM lg..
n lg bez bile orang ingat aku adek kepade ADEK aku..
korang faham x???
hahahhahaha..faham2 kan je la...
 


ni buku gua sepanjang 2 sem kat universiti..ala2 organizer la.. sume note ade kat dalam ni,,ilang abis gua..aku xgune da real organizer coz MAHAL n ssh nk wat note cantik2 n menarik.


ni plak organizer budak2 kecik ala2 comel gitu..dpt gift mase classmate wat presentation

gmbr diatas ni:
mesti korang rase cam xde kene ngene gn story di atas..
if aku wat organizer upin ipin tu jadi organizer aku for nex sem..
korang rase WAJAR tak???
ade kene ngene x gn kematangan gue??
plus aku ni nk g praktikal..
plizz..give me ur opinion..

"disaat ini tuan punye Belog ini memerlukan TUNJUK AJAR n PENDAPAT korang"

November 17, 2010

::STATUS::

Saye xnak orang meluat gn blog saye ni..
almaklum la..
korang sendiri ade FB, TWITTER, MYSPACE, TAGGED n BLOG n len2..
n kite pon tau,
majority penggune laman sosial ini.jgn salah pronounce ok.SOSIAL.ulang lagi...
ok dah...pengguna2 laman sosial ini mesti letak status kan kan kan...
jgn TIPU coz saye pon begitu...
kecuali sesape yg x active gn laman2 di atas...
saye xkate salah pon letak status sebegitu rupe..
xsalah langsung pon,,klu salah msti la xwujud sume 2..

saye xkate saye ni perfect seperti anda di sebelah anda,,klu ade..
anda didepan anda,,klu ade..dan anda sendiri...mestila ade kan..

saye bersyukur n berterima kaseh kepade:
kawan2 saye yg memberi kate2 nasihat n hadis2 pade status mereka kerana secare xlangsung bole share gn kawan2 yg ilmu nye xbanyak..
kadang2 ade bende yg saye xtau but korang tau..

TQVM juge kepade:
kawan2 saye yg rajin update dorang nye status gn isu2 n info2 semase
maklum la, sebagai student mmg la buzy tok bukak surat khabar,,n tgk berite kol 8..
tapi bukak FB byk mase,hehehehe,,so tq pade rakan yg kadang2 bg link2 surat kabar gn cite2 hot...

XIEXIE ni:
pade yg share2 note cite2 sedey kat laman sosial 
coz dapat la saye bersih kan air mate saye..
bukan sebab saye cengeng tau2..sebab saje je nk bersihkn mate..
hehehhehehehehehehehehe..
:P

SHUKRAN to:
kepade sape2 yg wat status marah2 kat wall die..
why??
coz atleast saye try PIKIR ade kah saye ade wat slah gn beliau..
then if ade,,saye try tnye n mintak maaf..
tapi klu saye xterase,,xle watpe la..
MINTAK MAAF KEPADE SAPE2 YG SAYE PENAH WAT SALAH..
"sesungguhnye memaaf kan orang len membuatkan hati kite tenang"
(tibe2 je)


TETAPI...sorry to say kepade:
yang kapel2 then xabis2 wat status camni..
"sayang,,love u"
korang...cukup la klu mende 2 korang berdua je tau..
ye,,saye tau..korang nk share gn kitorang ni...
kami nampak kasih sayang korang tu..
giler kami xnampak..
kan korang upload gambar..dah nampak dah..
bukan pe,,maybe betol korang "BAHAGIE" sangat..
(pade yg knl saye,,korang mesti tau cmne nk sebut word bahagie 2..)

tapi....saye xle la..
saye pon ade DIE dalam idop saye..
tapi saye try xnk korang tau yg saye bhagie gile gn die..
bkn sbb xnk share,cukopla klu kwn2 saye tau yg saye sudah ade yg punye..
saye bukan pe,,saye xnk org meluat gn saye...tu je..
sebab saye tau,,klu saye nmpk status yg seperti ini:

1. Love u sayang
2. Rindunye kat kamu (walhal 1 universiti n 1 kelas lagi)
3. Beznye keluar dengan _____ (di tag nye name BF n GF)
byk lagi la yg sewaktu dengan nye...


bukan saye JELES ok..saye juz ntahla..maybe saye xle ikut rentak org len kot..
every0ne have their own way to show their feeling..
n I hope status sebegitu xlalu kat wall saye...

saye sendiri still pikir2 nak knl kn MR saye ke x di blog ini..
sebab saye xnk.......korang paham2 la..


saye mintak ampon klu saye mengarot malam2 ini wat orang len terase..
saye nk share pe saye rase je..

November 11, 2010

question & answer..

tidak ku sangka......
dah hampir 5tahun aku kat SEGAMAT nan indah..
since Diploma til Degree...
ntah la..???


so now if u want to know what u feel r8 now,,pleez answer all question 

1. mase mule2 korang jejak kaki kat tempat korg belajar mase mule2.
   APE KORANG RASE?

a.SaD
b.HeppY
c.WorrY
d.TensioN
e.NuthinG
f.Others __________(plezz state)


2. Then,,korang jumpe kawan2 mase MMS aka ORIENTASI,,mase tu ape korang rase??

a.SaD
b.HeppY
c.WorrY
d.TensioN
e.NuthinG
f. TakoT
g.Others __________(plezz state)

3. pas Orientasi..korang jumpe rakan sebilik n senior???mase ni korg tau pe soklan ak,,so jawab je la..

a.SaD
b.HeppY
c.WorrY
d.TensioN
e.NuthinG
f. TakoT
g.Others __________(plezz state)


4. Pastu korang g KELAS ari2,,pegi bersame kawan2 au..jumpe  LECTURER..n.....paham2 je laaa..

a.SaD
b.HeppY
c.WorrY
d.TensioN
e.NuthinG
f. TakoT
g.Others __________(plezz state)


 5. Tibe2 mase berlalu begitu sahaje coz dah habis DIPLOMA??time ni,,korang JGN tipu,,pe korang rase??

a.SaD
b.HeppY
c.WorrY
d.TensioN
e.NuthinG
f. TakoT
g.Others __________(plezz state)

Soalan berikutnye untok sape yang Sambong Degree..klu korang dah KERJA,xya la bace soklan berikutnye..
tak de maksod nk beze2kan korg,,juz nk SHARE feelin korang gn aku yg dah 5 taun study.. kepade sape2 yg further degree,,sile jawab ea...SHARING is CARING HokEy..


6. bile korang cek kat INTERNET yg terpampang seperti berikut.."TAHNIAH, anda dapat IJAZAH" cam gitu2 la..lupe dahh...Ape korang rase lak??

a.SaD
b.HeppY
c.WorrY
d.TensioN
e.NuthinG
f. TakoT
g.Others __________(plezz state)

7.  ni konfurm,,klu ak tyme ni tension sikit..ape korang rase bile korang kene cari UMAH SEWE n then kene lak dapat umah cam HAMpeh n MAHAL plus mase 2 desperate nk uMah?? (mane tau korg  heppy)..hahaha

a.SaD
b.HeppY
c.WorrY
d.TensioN
e.NuthinG
f. TakoT
g.Others __________(plezz state)


8. camne lak korang rase bile cukup bulan telinge korang dengar sayup2 je ANNOUNCEMENT yg nak kan DUWET korang??(bil api,air, streamyx,Sewe umah)

a.SaD
b.HeppY
c.WorrY
d.TensioN
e.NuthinG
f. TakoT
g.Others __________(plezz state)

9. ni lak,,BILE KORANG EXAM plus mase nAK las2 sem,,yg MEMANG niat nak NAik KAn CGPA..and korang DAPAT SOALAN FINAL yg SUSAH nak MAM...aiisshhh...

a.SaD
b.HeppY
c.WorrY
d.TensioN
e.NuthinG
f. TakoT
g.Others __________(plezz state)

10. cukop la 10 soklan,,pe korang rase bile dah nak ABIS degree n then nak kene g PRAKTIKAL..

a.SaD
b.HeppY
c.WorrY
d.TensioN
e.NuthinG
f. TakoT
g.Tak Ku SangkA
h.Others __________(plezz state)



ade lagi,,banyak lagi sebenarnye..tapi malas nk pikir..kan dah abis  pekse,,penat PERAH HOTAK ni.. so, BILE korang dah wat soklan2 ni confurm korang ingat balik sesuku memori (xle setengah,,coz 5 tahun beb,,10 soklan juz leh kuar kan sesuku je) korang kat U kn..aku poonn,,CONFURM AKU WINDU KAT UiTM di ati,,KAWAN2 YG G KELAS SAME2,CONVO SAME2, OFKOZ x DILUPEKAN KAWAN2 SERUMAH SEWE n SEBILIK, KELAKAR NK MAM..tapi klu korang xrase cm aku rase,,ntah la..maybe koarang xde life la kat U kan..WALLAHUALAM..2 antara korang gn diri korang..TEPOK DADA TANYE IMAN...ape yang penting segala memori2 kat sekolah ke,,U ke, mane2 la still dalam ingatan aku n also diri korang sendiri..
sumpah..skang saye sedey bace BLOG saye sendiri sambil dgr LAGU yg sayup2 ni..
sedey la weiii...
:'(

Now,,NUR EZZATI nk FOCUS on PRAKTIKAL n THESIS..
yeeaaayyy..GOOD LUCK EZAT!!


November 07, 2010

FINAL EXAM

adakah ini kali terakhir aku ambil Final exam for degree ni????

InsyaAllah xde la repeat any paper..
aaaiiissshhh

November 04, 2010

PISANG vs PISAU

 Pade suatu hari..sambil membace buku & menonton telivisyen (cerita HABIL & QABIL)....
dengan senang hati menonton Maria yg HIPOKRIT,,bersame Baizura Kahar Yusuf n Amira Hatta...
tibe2 timbul persoalan dr kawan saye..


Baizura: Ezat,,sebenarnye Maria ni suke kat sape?

Lalu ...

Ezat: die suke Habil,,
         tp ayah die oakse kawen gn Qabil coz ayah die  
      HUNUS PISANG kt die..
Bai: ????????????????? 



dengan rase senang ati Bai bgn teros ke bilik Atiqah Sabawi..

.......TAK SEMPAT DAH KATE PAPE,,KECOH SATU RUMAH..........


* Sebenarnya nk ckp HUNUS PISAU..xtau la asal 2 yg terpacol..ngok ngek.. 




November 02, 2010

wAnnA bE a ________..

 saye mahu jadi????
aiya,,saye ni amik je course Finance.
tapi minat saye gn DSLR 
bukan camera biase au..
di ulang DSLR
sgt la mendalam..
Saye nk simpan $ untok beli DSLR..
doakan la saye...
gaji = simpan = DSLR
tak sabar nye nk mempunyai DSLR sendiri..





Suke gambar ni,,bukan sebab org nye ok..seni nye


Orang ni ak xsuke..hahahah



Housemate wa..BAIzura..

Muncung tu jaga2 cik SALMAH.. Cik ERMA


SANGAT SUKE GAMBAR NI







Anak Buah AZA aka ZARRA yg menganjurkan makan2 ni



Danish namenye..malu2 tapi nakal plus comel

"DANISh..danish,,jangan cakap gn orang xdikenali" kate Nadhir

sIap berdiri atas kerusi ni


Gambar ni mmg la BLUR,,tapi SUKE gambar ni.  



kalau perasan,,maybe korang xperasan..
wanita CUTE xde disitu..
sebab...
seni2 diatas TAKEN by EZAT RUSLAN..
aku tak edit langsong au..
maybe xla cantik mane pon dibandingkan gn PROFESIONAL2 diluar sane..
special thank to owner DSLR 2..
memberi penghormatan kepada aku tok menggune kn DSLR beliau..
mintak tunjuk ajar ea..
:P
 
.::dari aku budak baru belajar yang ingin belajar::.

Loading...

nRelate - Posts Only

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

walk TogetheR

Daisypath Anniversary tickers

SoCCer

click me 2x

.