September 30, 2012

sharing is caring

Only to share

Published with Blogger-droid v2.0.9

September 17, 2012

MUHASABAH DIRI




Miss U Alls...
Special thanks both of u,, i have a GREAT week with u guys.
 TQVM

Salam…
Saye xtau same ade korang akan bace semua ini or not…
Ayat macam haram,,sorry blog ni mmg dah lame xhupdate..

Normally, bloggers will use this word
“ Sorry la, blog da bersawang, berhabuk”

Hahahaha,, I don’t think that my blog bersawang or so watever,
 maybe it dikategorikan pade..
“kite bako je,, kite bako je…” hahahah.. 

Actually, pale saye dah atas bantal tapi, hati tak tenang..
Saye memikirkan satu masalah yang ada pada saya iaitu
PEMBENCI TEGAR SI PELAGAK..

Help me to reduce buang penyakit ni jauh2 from my life.
WHY?? 
Sgt menggangu kehidupan saye.
I know, sape yg ade sifat ini akan paham why it happen…

Satu masalah saye ialah, 
saye ni teramatla tunjuk kalau saye TIDAK SUKE MEREKE di golongan PELAGAK ni..

Bukan pelagak ngeri tau tapi sifat BELAGAK yg ade pade diri INDIVIDU itu sendiri…
 OMG..
 saye memang xbole hidup dengan pattern manusia sebegini rupe..
and the best thing manusie seperti ini sgt biasenye TIDAK PERASAN yg dorang dah duduk di BAWAH ZON BELAGAK..

WHY???? 
Saye pon xtau.. TEPUK DADA and PLEASE ASK URSELF…

saye ade kawan2 yg ber$$$$ tapi bile saye dengan mereke saye teramatlah SELESA (punyela teramat SELESA kan) coz dorang xbelagak dgn harte yg mereke ade.. 
tapi ape yg saye Nampak segerombolan manusie ni tidak..

adoyai…seriously, saye xkisah kalau korang ambil kisah pasal ayat2 aya atau pon tidak..
Hopefully, korang kisah & korang BERUBAH...

i know takde manusie yang akan PUAS HATI gn diri kite..
and also me. 

SAYE MOHON AMPUN DAN MAAF KE ATAS KESILAPAN yg SAYA LAKUKAN..
betol...b4 tido maafkan semua orang..
i WILL..itula cara untuk saye buang masalah 
BENCI ORANG BELAGAK

saye sangat rindu kawan2 saya..


SKJH student 1996-2000, 

EX-Hostel & Ex-SMKSAAS 2001-2005, 


Ex-UiTM 2006-2011


PssT : kalau ALLAH tidak suka HAMBANYA belagak..
apetah lagi SAYA..
memang ALLAH mengampuni HAMBANYA..
apetah lagi SAYA..

Bye..Good ur Nite Dear



August 01, 2012

Keinsafan




Sejauh mana langkah ku di sana 
Aku melupakan Mu 
Seluas mana kau beri padaku 
Masih ku angkuh pada Mu 
Segalanya dusta 
Gelap menggaburi ku 
Ya Allah, apa yang bisa Ku tebus kepadamu Atas dosaku 
Ya Allah, hina terasa Biar ku bersujud 
Untuk ke syurga Mu

April 14, 2012

berfikir sejenak

Salam..


Setiap manusie mempunyai pendapat masing-masing..

Kite sendiri pon akan menyatakan pendapat kite...

Tapi as a human...

we need to open Our mind...

tak payah banyak...sikit pon takpe..


Why...kenapa saya cakap camtu..


Bile saya duduk di kalangan org yg kurang berfikir...Ini membuat saye berfikir kenapa mereka seringkali bercerita tentang orang lain.

Bukan saye kate mereke tidak pandai.cume kurang berfikir.


Mmmm...pernah ke mereke berfikir pasal diri mereke sendiri..

pernah ke mereka Renungkan ape yg mereke lakukan seharian..yg juga bole difahami sebagai MUHASABAH DIRI.


Lebih menyedihkan mereke itu ade la org yg kite kenal n mcm mana saye nak tegur mereke?

Bagi mereke saye hanyelah budak kecik yg masih xtau pape..


Bukan saya ingin mengata tentang mereke cume ingin meluahkan rase sedey sy dengan ape yg saye nampak..


Saye xtau la sy layak untuk berpesan atau tidak..pade yg kenal saye..mereke faham pe yg saye sampaikan..pade yg xknl saye..mereke ade pendapat mereke sendiri..


Cukup sampai disini luahan perasaan sy...


salam.


Psstt: mari kite muhasabah diri. Renung2 kn dan selamat beramal..


Published with Blogger-droid v2.0.4

March 31, 2012

mr mkh

Saya: smart nye sedare

Mkh: yeke...HENSEM kan saye

Saya: Aiissshh....lempang gak mamat ni....


Published with Blogger-droid v2.0.4

March 28, 2012

cube try test

Saje cube


Saje try


Saje test


Published with Blogger-droid v2.0.4

January 28, 2012

RYAN yang Comel

Salam...

Semangat sangat nak menaip...

nak kenalkan die...
Si RyAn comel..
die ni anak SEPUPU saye...
n da important is..
he shud call me KAKAk..
bukan aUntie Tau RyAn...


Ayuh kembali ke SEKOLAH...


KAn betol

ni nak wat PEACE tp...






Kecomelan yang melampau....

Special Entry 4 HER

Assalamualaikum,

Siyesly...
Entry ni memang KHAS tok dia..
kalau die bace.. Bagoslah..
klu xbace...Xpela..


Ekceli dah ramai kawan2 aku yang dah KAHWIN,,
tetapi PERKAHWINAN kawan saya sorang ni membuatkan 
saya BERSEMANGAT waja nak APPLY cuti...
Bulan Jan, ak dah inform bos aku yg
SAYA NAK CUTI COZ KAWAN SAYA NAK KAHWIN...

Beb..
aku xtau ape aku rase bile ko dah nak g ke ALAM baru..
sedey or heppy..

SEDEYNYE...
bile nanti ko dah ade anak..
anak ko panggil aku MAKCIK..
ak xnk..hahahaha...
ko ajar die panggil aku KAKAK ok..


HeppYnye..
atlas ko dah nak jadi ISTERI..
isteri wei,,,WIFE...
sape xnk..ak pon nak..
TahNIAh sesangat kat ko...
Hope new life ni make u heppy ever after..
Hope ape yg ko harungi sebelom2 ni wat KORANG bahagia..
hope ko dapat anak2 yg comel..
n kalau ko nak name kan anak ko 
EZZATI pon ok...
Hope ko ajar anak ko panggil aku KAKAK..

TAHNIAH to
 Miss NURUL ATIQAH n MR. HAikaL..

GAMBAR terakhir b4 beliau menjadi ISTERI
IKA sudah..tgl lagi 3..SAPE DULU???


PSst: Bezz nye tengok orang kawen..

January 16, 2012

OutDoor PictUre for My Dear Uncle

Haloo..


So now..seperi yg dijanjikan..
i want to share sikit gambar outdoor pakcik saya..
sile beri sedikit nasihat la...
coz saya br belajar amik gambar..
so xla lawa mane pong..

Beliau wif her wife





SELAMAT PENGANTIN BARU


NI la uncle saye yg sengal..
hhaahhaaha..
Semoga perkahwinan korang berpanjangan sampai bercucu cicit

The Gile Uncle with his Anak Sedare..



Pssst : ade lg gambar..tp malas nak edit...huhuhu...

January 12, 2012

Posing

Salam...

Sengal sekejap bersama

Kit KAt

  


Ok Chow

Update

Salam..

Lama tak hupdate belog...
supposely shud put new pictures 
but...bit bz right now.

tapi..
mende tu biase kan..

So what we gonna do NOW....???

Persoalan yg xde jawapan..

bye
Loading...

nRelate - Posts Only

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

walk TogetheR

Daisypath Anniversary tickers

SoCCer

click me 2x

.