November 19, 2010

:kematangan yang masih belum tibe:

dikala aku keseorangan aku terfikir...
?????
ahhh..sudey,,tak kose nak menggune kan ayat sebegini rupe..
hahahahaha..
actually,,ezat ni ha tibe2 terpikir sesuatu yang tak sure la korang pikir yg same or tak..
penah x,,sambil2 korang belek news paper,,surf internet,,bace2 gosip n sewaktu dengan nye..
korang tgk umur sumone tu sebaye gn korang walhal muke dorang nampak sangat la matured yg melampau2..
penah x korang senasib cam aku ni??

example:
1.memey aka tunang norman hakim -->
bile ak tau die sebaye gn ak..aku xcaye wei...
ini disebab kan muke nye yang nampak matang n aku tak..

2. pelakon wanita citer JALANG -->
kalau xsalah la kan..
die ni pon sebaye ak..
aiya..saye semakin pelik..
aku ni tak matang lagi ke dorang2 ni terlebey matang sangat??

3. Raja Farah yg baru kawen tu-->
ni sorang lagi,,klu xsalah die ni pon sebaya ak..
dah kawen ponn..
aku bile??
xde kene ngene gn title di atas..

4.Nia Ramadhani pelakon indon yang skang popular kat cite Alissa n Cinta Kirana-->
ni lagi la,,lahir tahun 1990 kot..
lg muda dr aku..
aku ke yg xmatang lagi??

5. sape2 lg la yang saye nampak matang kat U, kat tepi2 jalan dan byk lagi..

so,,pas ko bace contoh2 di atas..
korang pikir x cam ape yg aku pikir kan...
bukan pe,,aku gn member2 ak selalu rase kepelikan apabila melihat wanita2 sebaye gn kami yg nmpak kemature an dorang yang kitorang rase xperlu sebegitu rupe..

tapi..
ak penah memperbincangakan hal ini bersama kawan serumah ak..
maybe pade umur 22 ke 23 mmg layak untuk jadi
seperti contoh2 di atas..
make up..pki heels,,pki dress n len2 yg bole nampak matang..
aku??
oh no,,aku g kedai pon pki selipar biase2 je..
maybe tu normal je kan..
aku g Alamanda pki selipar je..heels???
xde mknenye,,PENAT kot...
aku g Mid Valley,xmake up pon coz ak RIMAS...
pakaian aku lak...
g mne2 pon,,aku akan pakai T-shirt, suar, n wedges or sandal,
xde mknenye la ak nak pki dress2 ni coz aku rase RIMAS..

aku tau matang tu bukan dr pakaian..
tapi 1st impression org kat kite..
penah ade yg ingat aku baru pas SPM..
ade yang bez lagi bile orang ingat aku ni x amik SPM lg..
n lg bez bile orang ingat aku adek kepade ADEK aku..
korang faham x???
hahahhahaha..faham2 kan je la...
 


ni buku gua sepanjang 2 sem kat universiti..ala2 organizer la.. sume note ade kat dalam ni,,ilang abis gua..aku xgune da real organizer coz MAHAL n ssh nk wat note cantik2 n menarik.


ni plak organizer budak2 kecik ala2 comel gitu..dpt gift mase classmate wat presentation

gmbr diatas ni:
mesti korang rase cam xde kene ngene gn story di atas..
if aku wat organizer upin ipin tu jadi organizer aku for nex sem..
korang rase WAJAR tak???
ade kene ngene x gn kematangan gue??
plus aku ni nk g praktikal..
plizz..give me ur opinion..

"disaat ini tuan punye Belog ini memerlukan TUNJUK AJAR n PENDAPAT korang"

No comments:

Loading...

nRelate - Posts Only

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

walk TogetheR

Daisypath Anniversary tickers

SoCCer

click me 2x

.