December 27, 2010

:sELiPar PunyA pasal:

aku: bai, sape la yang susun kasot kite ni, baik nya..
bai:  mmm,, aah..tapi kan zat,, mane SELIPAR kite..
aku: aah la wei,, selipar ak suke pon hilang..selipar jepon je wei..


kepelikan melande..
SELIPAR wei dorg amik,
bukan nye SpoRt shoes bai yg sah2 lg mahal dr Selipar Kesayangan aku tu..
Dah la petang tu nak g Sagil,, mandi manda..
Terpakse ak pinjam selipar member ak,, tu pon import dr KG ALAI.

Kalau tengok balik selipar tu aka flip flop..
(nak hebat gak,,omputih au)
Korang mesti kate Flip flop tu xlayak di sayangi..
Ak siap kene sound gn akak BTN coz pki flip flop tu kat ofis..
Ade ak kisah,, aku suke..wiiii..hehehhe..
Aku suke pki flip flop atau dgn bahase lembut nye,, selipar.
Bcoz, besh, selese, xlenguh, cantik coz kale turquoise.


lebih kurang camni la aku nye Flip Flop..RM10 je wei.tu pon nak amik.


 
Korang tgk pon rse xlayak sebenarnye nak disayangi, tapi tu la 

hakikat nye..

ak redha sebenarnye bile tau selipar tu hilang..tp ati 

mgharapkan ianya kembali.. and at laz doa ak tu dimakbulkan.. 

3 ari pas tu, dpt kembali selipar kesayangan ak..

Cube teke sape amik????

Jeng2cam inspector parker lak,, yang Game tu

Upe2nye, JIRAN-Jiran kami yang amik..

Cik Roki and the gang. 

OMG, mmg la ak gn bai speechless..
2 selipar ak nye,, n 1 selipar bai nye..
dorang qeqah same2, 

cik Roki amik 1 
(kaler Pink)

kawan cik Roki yg tlg cik Roki jual ns lemak amik 1 
(kaler turquoise)

n sorg lg , yg rajin lepak dgn Cik roki 
(kaler purple, bai nye)
.
cukup sorg 1..
persembahkan Cik Roki N da Gang.

(ak gerenti Ika n Dodol Kenal mereka2 ini)
yg xknl,, wat2 je knl.

korang jgn cakap dorg pencuri lak,, sian dorg..

sebenarnye, dorg ingat sume budak umah ak dah balik ke halaman kg halaman.
so, dr membuang bek dorg amik selipar2 yg bersepah kat luar tu..

padehal, yang salam gn Dorang mase 2 juz Ika n Dodol..
xkan la ak gn bai xde budi bahse xsalam dorg..
tol x,, disebabkan ak gn bai ade lg 3 ari kat SEGAMAt, so kami xsalam la ari tu.
sbb da plan nak salam ari last kami kat Segama.t
so, ari LaSt ak kat Segamat la kantoi segala nya..

rupe2 dorang yang amik..
 Cik Roki bg Selipar PINK ak balik but ak nk sgt selipar turquoise ak tu.


n NASIB ak baik,, kawan Cik Roki tu dtg jumpe Cik Roki n Pki selipar turquoise ak tu..
ak pon gn sopan santun dtg kat acik tu.

"acik, bole x saye nk selipar saye tu... 
acik amik la selipar saye yg ni, ni lg mahal dr yg ini.. sorry cik, saye syg selipar ni.." kate ak.

" la,, bole2.. amik la balik. mintak maap, acik ingt korg dah xnk.." kate makcik tu.

"la,, xpe2 makcik, makcik gne la selipar yg ini, saye bg,, Terime kasih ea cik" smbg aku..

wa,,,ayat NOVEL..

SEE, Selipar punye pasal, ak rela mintak balik.
 mesti korang rse ak xpatot wat cm2.. tp klu korg sayang sumting tu n sah2 tu hak korang,, KORANG wat x cam ak wat ni????

mintak maaf pade makcik kawan Cik Roki. n TQVM bg blk selipar saye tu..







No comments:

Loading...

nRelate - Posts Only

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

walk TogetheR

Daisypath Anniversary tickers

SoCCer

click me 2x

.